Migränanfall – behandling Göteborg

Migränanfall kännetecknas av attacker av smärtsam huvudvärk som kan pågår upp till två dygn. Vanligtvis vandrar smärtan ner mot ena ögat eller ena sidan av huvudet. Det är en Neurologisk sjukdom som kan drabba alla oavsett ålder, kön eller genetiska förutsättningar. Risken att drabbas av besvärande spänningshuvudvärk någon gång under livet är 70% och ca 10% av den vuxna befolkningen lider av migrän. Hos Neuropraxis i Göteborg erbjuds en professionell behandling som anpassas utifrån vilka typer av migränanfall du har.

BEHANDLING MED BOTULINUMTOXIN

Inför behandlingen med botulinumtoxin görs först ett utredningsbesök med klinisk undersökning för att fastställa vilken eller vilka typer av migränanfall du har och hur muskulaturen är påverkad. Botulinumtoxin är ett välkänt läkemedel och det finns många studier om att det både är säkert och effektivt mot migrän.

BEHANDLING AV MIGRÄNANFALL

Vi utgår från ett fastställt schema som innebär injektioner i strategiska muskler i huvud-halsregionen. Själva injektionerna tar ca 10–15 min. Efter uppföljning och utvärdering avpassas sedan schemat efter hand och blir individuellt för varje patient. Behandlingen är välkänd.

EFFEKTER OCH BIVERKNINGAR

Efter behandlingen kommer effekten gradvis och med början ca 2–3 dagar efter själva injektionen. Behandlingen är mycket säker och biverkningarna är oftast milda och kortvariga. Vanligtvis kan du uppleva en lindrig huvudvärk några dagar efter genomförd behandling. Behandlingen behöver oftast upprepas 3–4 gånger per år och vid besöken diskuteras kontinuerligt de övriga faktorer som påverkar huvudvärken, övrig medicinering och så vidare.

KONTAKTA OSS FÖR ATT BOKA EN TID

Neuropraxis har lång och gedigen erfarenhet i branschen vilket gör att du kan känna dig trygg med att vi utför kvalitativa och professionella behandlingar. Har du några funderingar om oss eller migränanfall? Välkommen att kontakta vår klinik i Göteborg för konsultation och för att boka en tid för att behandla dina migränanfall.